Informace pro žáky a rodiče TŘÍDNÍ SCHŮZKY BUDOVA ALEŠOVA 1723: pondělí 15. 04. 2024 – od 15:00 hodin do 16:00 hodin BUDOVA ZBOROVSKÁ 519: úterý 16. 04. 2024 – od 15:30 hodin do 17:00 hodin ŘEDITELSKÉ VOLNO BUDOVA ALEŠOVA 1723: dne 3. června 2024 BUDOVA ZBOROVSKÁ 519: dne 12. dubna a 15. dubna 2024 Škola NEPODÁVÁ informace zdravotním pojišťovnám - více informací zde Školní psycholožka na naší škole
Důležité informace Nabídky práce Vzkaz ze školní jídelny: Z DŮVODU PLNÉ KAPACITY NEPŘIJÍMÁME NOVÉ (cizí) STRÁVNÍKY. Děkujeme za pochopení ZNÁMÁ CUKRÁŘKA LETÍ NA FLORIDU - Turnovsko v akci Sportovní rodino, ukaž svoji sílu! Pomoz Tomášovi na nohy!/Sports family, show your strength! Help Tomáš back on his feet! | Donio Děkovný dopis z Domova Na Zámku - Lysá nad Labem
KOCOUR CUP 2024 Novinky Rok se sešel s rokem a my jsme se 4. 4. 2024 opět vydali na soutěž v čepování piva do varnsdorfského pivovaru Kocour, kde se v příjemném prostředí uskutečnil šestý ročník soutěže juniorských barmanů a pivních specialistů Kocour Cup. Junior Beer Competition se ve Varnsdorfu zúčastnilo 21 studentů ze šesti středních škol s gastronomickým zaměřením.
Projektové dny Novinky Žáci třetího ročníku oboru Hotelnictví zvládli ve dnech 25.3. a 26.3. své projektové dny na téma Velikonoční oběd. U každé slavnostně vyzdobené tabule pracovali dva žáci na pozici obsluhy a dva žáci v kuchyni připravovali menu o čtyřech chodech – předkrm, polévka, hlavní chod, moučník. Ke stolu byli pozváni rodiče žáků, kteří všechno to velikonoční veselí připravovali.
Sommelierský kurz s panem Ing. Karlem Babkou Novinky V polovině března 2024 proběhl sommelierský kurz v budově školy na Zborovské ulici. Kurzu se účastnilo 8 žáků z oborů Hotelnictví a Kuchař-číšník. Obsahem kurzu byly nejnovější poznatky z oblasti vinohradnictví, vinařství, sommelierství a gastronomie.
Velikonoční pečení Novinky Pro žáky prvního ročníku oboru Hotelnictví se proměnily prostory cvičné kuchyně na jeden den před Velikonocemi ve voňavou pekárnu. Dle vlastního uvážení, výběru a možností žáci pekli perníčky, beránky, mazance, zajíčky, ale i třeba velikonoční chaloupku.
Provoněná Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola v Turnově Novinky Po roce se opět rozvoněly prostory cvičné kuchyně po čokoládě a zdobených dortech. Žáci napříč obory naší školy se zúčastnili dvou jednodenních seminářů na téma Dezertní a čokoládové cukrovinky a Potahování a zdobení dortů.
Naše babičky a prababičky vařily skvěle Novinky Ve středu 13. 12. jsme pořádali slavnosti banket pro devátý ročník základní školy v Mladé Boleslavi. Banket byl na téma Naše babičky a prababičky vařily skvěle, proto jsme vybrali nadčasovou modrou výzdobu a pokrmy tradiční české kuchyně.