ZborovskáAlešova
Header image
Budoucí kuchaři a číšníci z turnovské Střední odborné školy míchali nápoje v americkém baru Tisk Email

Jako každoročně i letos se žáci turnovské Střední odborné školy zúčastnili barmanského kurzu pořádaného 1. českou barmanskou akademií. Tentokrát se akce konala v Tretter´s New York Baru v Praze ve stylovém americkém prostředí třicátých let, jehož majitelem je zakladatel akademie Miloš Tretter.

Ve dnech 14. až 18. února 2011 pod vedením zkušeného lektora Josefa Zelenky získali účastníci kurzu cenné teoretické znalosti a praktické dovednosti v oboru barmanství. Seznámili se nejen s provozem baru a se základy zbožíznalství, ale osvojili si také nezbytnou etiketu vystupování a jednání s hosty. Především se ale naučili  techniku míchání 50ti druhů nápojů, včetně populární piňa colady, mojita, Cuba libre nebo Daiquiri. V závěru kurzu proběhly náročné zkoušky, při nichž budoucí barmani museli vedle písemného testu namíchat v limitu 2 minut  jeden z vylosovaných nápojů. Hodnotila se správná vůně, vzhled, chuť i ozdobení koktejlů, což skutečně vyžadovalo vysokou míru dovednosti. Všichni účastníci kurzu zvládli teoretickou část zkoušky i praktickou práci s šejkrem i barmankou sklenicí velmi dobře a obdrželi mezinárodně uznávaný barmanský certifikát. Absolvováním tohoto kurzu si budoucí číšníci a kuchaři rozšířili své profesní uplatnění, a to nejen v České republice.

 
 
 
Ing. Taťána Kohoutová
PhDr. Alena Svobodová
Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola
Turnov
 
   Copyright © 2014 OHS Turnov. Všechna práva vyhrazena.  IT business, dodavatel IT řešení pro region Český ráj a okolí