ZborovskáAlešova
Header image
Seminář na téma Zdraví a vitalita na talíři Tisk Email

V úterý 20. února 2018 se konal v učebně stolničení seminář Zdraví a vitalita na talíři. Přednášejícím byl pan Ing. Zdeněk Hladík, kulinářský odborník s orientací na zdravé stravování, lektor Asociace kuchařů a cukrářů ČR, manažer kulinářských projektů společnosti Country Life.

Tématy, kterými se zabývalo 21 účastníků kurzu ze tříd 2H, 3H, 1KČ a 3KČ, byly:

·         Trendová kombinace surovin na talíři

  • ·         Kvalita surovin
  • ·         Nová surovinová základna
  • ·         Nutriční hodnoty surovin
  • ·         Moderní kulinářské zásady
  • ·         Pravidla chutí
  • ·         Zdravé dochucování
  • ·         Kulinářské zajímavosti
  • ·         Náměty a tipy na zdravé pokrmy

Pan Ing. Hladík žákům zajímavým způsobem vysvětlil vše podstatné o výživové hodnotě surovin používaných v kuchyni. Žáci se aktivně zapojovali do práce, měli možnost ochutnat například tempeh, tofu nebo naklíčené luštěniny. Seznámili se také s tím, jak vytvořit v restauračním provozu „zdravý talíř“, s ohledem na zásady moderní zdravé výživy, a v jakém poměru by na talíři měly být základní živiny. Dále měli možnost poznat i trendové druhy příloh z netradičních obilovin. Všichni účastníci obdrželi na závěr osvědčení o absolvování semináře.

Mgr. Štěpánka Chvalová 

 
   Copyright © 2014 OHS Turnov. Všechna práva vyhrazena.  IT business, dodavatel IT řešení pro region Český ráj a okolí