Informace pro žáky a rodiče TŘÍDNÍ SCHŮZKY BUDOVA ALEŠOVA 1723: pondělí 15. 04. 2024 – od 15:00 hodin do 16:00 hodin BUDOVA ZBOROVSKÁ 519: úterý 16. 04. 2024 – od 15:30 hodin do 17:00 hodin ŘEDITELSKÉ VOLNO BUDOVA ALEŠOVA 1723: dne 3. června 2024 BUDOVA ZBOROVSKÁ 519: dne 12. dubna a 15. dubna 2024 Škola NEPODÁVÁ informace zdravotním pojišťovnám - více informací zde Školní psycholožka na naší škole
Důležité informace Nabídky práce Vzkaz ze školní jídelny: Z DŮVODU PLNÉ KAPACITY NEPŘIJÍMÁME NOVÉ (cizí) STRÁVNÍKY. Děkujeme za pochopení ZNÁMÁ CUKRÁŘKA LETÍ NA FLORIDU - Turnovsko v akci Sportovní rodino, ukaž svoji sílu! Pomoz Tomášovi na nohy!/Sports family, show your strength! Help Tomáš back on his feet! | Donio Děkovný dopis z Domova Na Zámku - Lysá nad Labem
Odborná exkurze s gastronomickou tematikou Novinky Ve čtvrtek 18. dubna se konal Gastro Hradec 2024. Jedná se o soutěž kuchařů a cukrářů, které se účastní soutěžící nejen z ČR, ale také ze zahraničí. Cílem této akce je ukázat veřejnosti i soutěžícím krásu řemesla v gastronomickém průmyslu, umožnit poměření sil teprve začínajícím kuchařům a cukrářům, ale i těm, kteří už v oboru pracují. Naši žáci 1. a 3. ročníku studijního oboru hotelnictví se vydali na tuto akci se svými odbornými učitelkami gastronomie podívat.
Není svíčková jako svíčková Novinky Žáci třetího ročníku oboru Hotelnictví absolvovali praktické cvičení na téma „Náš národní pokrm - svíčková na smetaně“. Dle vlastní volby měli vymyslet přílohu a součástí hodnocení jejich práce bylo nejen posouzení chuti, ale i způsobu, jakým byl celý pokrm servírován.
KOCOUR CUP 2024 Novinky Rok se sešel s rokem a my jsme se 4. 4. 2024 opět vydali na soutěž v čepování piva do varnsdorfského pivovaru Kocour, kde se v příjemném prostředí uskutečnil šestý ročník soutěže juniorských barmanů a pivních specialistů Kocour Cup. Junior Beer Competition se ve Varnsdorfu zúčastnilo 21 studentů ze šesti středních škol s gastronomickým zaměřením.
Projektové dny Novinky Žáci třetího ročníku oboru Hotelnictví zvládli ve dnech 25.3. a 26.3. své projektové dny na téma Velikonoční oběd. U každé slavnostně vyzdobené tabule pracovali dva žáci na pozici obsluhy a dva žáci v kuchyni připravovali menu o čtyřech chodech – předkrm, polévka, hlavní chod, moučník. Ke stolu byli pozváni rodiče žáků, kteří všechno to velikonoční veselí připravovali.
Sommelierský kurz s panem Ing. Karlem Babkou Novinky V polovině března 2024 proběhl sommelierský kurz v budově školy na Zborovské ulici. Kurzu se účastnilo 8 žáků z oborů Hotelnictví a Kuchař-číšník. Obsahem kurzu byly nejnovější poznatky z oblasti vinohradnictví, vinařství, sommelierství a gastronomie.
Velikonoční pečení Novinky Pro žáky prvního ročníku oboru Hotelnictví se proměnily prostory cvičné kuchyně na jeden den před Velikonocemi ve voňavou pekárnu. Dle vlastního uvážení, výběru a možností žáci pekli perníčky, beránky, mazance, zajíčky, ale i třeba velikonoční chaloupku.