V úterý 14. října 2025 se konal banket pro 1. ročník oboru Cestovní ruch. Hosté si mohli vybrat ze tří menu – francouzského, amerického a italského. Nakonec zvolili americké menu, takže se celý banket nesl v duchu americké kuchyně.
Pro nás, organizátory akce, začal den kolem 7:50 hodin, kdy přišli na pomoc žáci ze třídy 3H a my jsme museli zorganizovat jejich činnost. Jedna skupina připravovala slavnostní menu o čtyřech chodech, zatímco druhá se věnovala aranžování slavnostní tabule.
Samotný banket začal příchodem hostů v 11:30 hodin. Na úvod se hostům představili maturanti, poté byl podáván aperitiv. Následně byli hosté usazeni podle zasedacího pořádku ke slavnostní tabuli, aby mohl být servírován předkrm – vařené vejce s žloutkovo-hořčičnou fáší a salátkem coleslaw.
Dále následovala polévka: kukuřično-kokosový chowder se slaninovým chipsem.
Jako hlavní chod jsme podávali burger s trhaným vepřovým masem, salátkem z polníčku, chedarem a americkými brambory s pepřovou majonézou.
Po hlavním chodu byla pro hosty připravena zábava ve formě živého pexesa.
Po skončení zábavy se hosté opět usadili ke stolům a byl servírován dezert – americké kynuté lívance s javorovým sirupem, malinovou omáčkou a čerstvými borůvkami.
Závěr banketu zpestřil teplý nápoj – pečený čaj z hrušek, zázvoru a citronu.
Na úplný závěr jsme hostům nabídli digestiv: banánový milkshake.
Nela Sedlmajerová, Klára Wernerová a Jan Drápalík z 4H