V polovině března 2024 proběhl sommelierský kurz v budově školy na Zborovské ulici. Kurzu se účastnilo 8 žáků z oborů Hotelnictví a Kuchař-číšník.
Obsahem kurzu byly nejnovější poznatky z oblasti vinohradnictví, vinařství, sommelierství a gastronomie.
Číst dál … Sommelierský kurz s panem Ing. Karlem Babkou
Pro žáky prvního ročníku oboru Hotelnictví se proměnily prostory cvičné kuchyně na jeden den před Velikonocemi ve voňavou pekárnu.
Dle vlastního uvážení, výběru a možností žáci pekli perníčky, beránky, mazance, zajíčky, ale i třeba velikonoční chaloupku.
Číst dál … Velikonoční pečení
Po roce se opět rozvoněly prostory cvičné kuchyně po čokoládě a zdobených dortech. Žáci napříč obory naší školy se zúčastnili dvou jednodenních seminářů na téma Dezertní a čokoládové cukrovinky a Potahování a zdobení dortů.
Číst dál … Provoněná Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola v Turnově
Zpráva ze školní jídelny: Z DŮVODU PLNÉ KAPACITY NEPŘIJÍMÁME NOVÉ (cizí) STRÁVNÍKY. DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ.
Strana 11 z 32